Monday, November 26, 2012

9 Tone Chart & Colour Wheel

Assalamualaikum..

dah dua entry anis citer pasal work senior dan budak batch anis kan? owkay, entry kali ini anis nak citer pasal work anis lak. work yang anis buat niew ada kena mengena dengan entry anis yang lepas-lepas tau. Ia nya juga menggunakan medium yang sama.


Firstly, kitorang diajar menggunakan dua warna sahaja, iaitu warna hitam dan putih. then, mixed semua warne tuh menjadi pelbagai jenis tone dari hitam --> kelabu terang --> kelabu --> kelabu cerah --> putih. hahaaa, macam tuh sekali nak citer kat korang.


MEDIUM : CAT PLAKA HITAM & PUTIH.

Setelah da mahir menggunakan 9 tone colour, kitorang diberi tugasan masing-masing. tugasan niew hendaklah menggunakan decoration hiasan dalaman rumah. apa-apa saja, contoh dapur, ruang tamu, ruang makan and so on.

so, anis emilih ruang makan untuk dijadikan subjek. owkay, ini baru yang anis punyer. hehee, tak cantik macam kawan-kawan anis punyer. tak cantik pun nak tempek jugak kat blog nih. hehe..


Yang ini lak Colour Wheel. Yang niew pun anis punyer.. lain sikit dari yang senior punyer kan? tak cayer tengok balik lam entry yang lepas. huhuuu..


untuk colour wheel, tema bangunan dipilih oleh lecturer. so, anis pilih 2 jenis rumah saje. macam-macam bentuk rumah and style boley digunakan.

MEDIUM : CAT PLAKA MERAH, KUNING, BIRU & HIJAU.


Lastly, ini final project anis. lecturer suh pilih sndri nak rumah ape, then terus go on with your final. yang niew diberi pilihan tuk gunakan Warm colour or Dark colour. So, anis pilih Warm colour sebab warne nih cerah, I like..

MEDIUM : KANVAS, CAT PLAKA KUNING & MERAH

owkay bye! -_-

p/s : Final project boleh amik balik dari lecturer. masih ade lagi dalam bilik anis..



♥ suka x? LIKE ae ♥


Like My Blog Fanpage

4 comments:

محمد رازيق said...

nice anis. kreatif. anis amik art n designer ek?

Abg Is said...

Cat Plaka tu Cat Kilat ke?
Kat sini Plaka maksudnya kilat/petir

:D

arnissa said...

@محمد رازيق
thank you.. a'aah, anis amik art and design seni logam halus.. :)

arnissa said...

@Abg Is
cat plaka tuh ..emm, cam ne ae nk ckap.ssah tuh. huhuuu.. xdew gmbr lak nk tunjuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved by arnissastory.blogspot.com