Friday, December 7, 2012

KesukaanKu

Assalamualaikum..

wahhh, rindu, rindu, rindu dekat blog anis niew. da 1 week anis tak bukak, niew semua gara-gara broadband sudah menjadi kepunyaan my sis since die da menjadi penganti anis kat UiTM Machang tuh.

orait..orait, back to the topic. Korang pernah minum air Milo tak? of course lar pernah kan? huhu.. Bile tengok jer Milo niew mesti teringat zaman kanak-kanak anis. actually, mase kecik dulu anis memang suka sangat 'ratah' Milo niew. sampai kan pernah satu hari tuh da tak tahan sangat kempunan, anis 'ratah' Milo niew satu cawan secara senyap-senyap owkay.

tapi kan, lau mama anis nampak anis 'ratah' Milo tuh mesti kena marah. huarghh.. bile da besar tak marah lak. bila dipikirkan balik, mesti mama takut gigi anak die rosak kan, sebab tuh lar die marah.

sampai sekarang pun tabiat suka 'ratah' Milo niew da terbawak-bawak lam diri anis sampai sekarang. time anis nak buat air Milo, pasti anis akan 'ratah' Milo 1 sudu. haha, klakar kan? korang pun macam niew jugak ae? sila mengaku sekarang..

Sebab niew kot Milo kat rumah anis cepat abis. My father belikan Milo 2 kg then, tak sampai sebulan da abis. 2 kg owkay.. terfikir sejenak da berapa kilo anis 'ratah' Milo niew.. Sowie Abah.. -_-'


see? mase kat rumah sewa anis selalu beli Milo 3in 1 Fuze Original nyer. senang jer, masak air lam heater terus masukkan Milo 3in 1 niew, ciap. tak yah susah nak beli susu pekat kan? kalah orang bujang jer.. tsskk..

then, kadang-kadang tuh anis beli Milo 3in 1 niew kan.. anis tak buat air pun. you know what? anis 'ratah' lar.. hahaaa. selalu nyer anis 'ratah' Milo niew after Lunch and Dinner. i'm not sure why but, sudah menjadi kebiasaan.
same goes with Nesvita 3in 1 daripada Nestle niew. selalu nyer pagi-pagi anis makan benda alah niew sebelom pergi kelas. yang tuh mase anis duk kat kolej. da duk rumah sewa anis da tak brkfast nga Nesvita niew. Time petang anis 'ratah' jugak Nesvita niew. sedap tau, letak lam peti ais bagi sejuk dulu then makan. wuahhhhh, terasa dunia milik haku..


Nesvita niew adalah salah satu produk kesihatan keluaran Nestle. korang tengok lar antara vitamin yang terdapat dalam satu gelas minuman dengan Nesvita. korang ase anis still dapat kew vitamin niew lau 'ratah' macam tuh jer? -_-'


taaaaaaaaarrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

this is my love. i like it! da lame tak makan, rindu.. bende niew yang anis tak nafikan lar my fav sejak kecik. aeh! dalam perut mama pun da pandai makan choclate? hehe, tak de lar sampai macam tuh sekali kan. anis suke Cadbury Blackforest niew sebab adew macam-macam lam tuh. macam biskut pun ade, dan banyak lagi lar ntah pape. Like!

korang lak cam ner? ke same cam anis? jom, share dengan anis apew kesukaan korang.. ^_^



♥ suka x? LIKE ae ♥


Like My Blog Fanpage

14 comments:

Abg Is said...

Bisa minum serbuk coklat cap Tesco Choice?

Tak pun maidin punya brand, atau kedai 1Malaysia punya produk.

harga murah dan sy suka yang ni jika nak banding dengan produk Milo.

Coklat mengemukkan tak? (Fakta / mitos)..

:D

arnissa said...

@Abg Is
serbuk coklat? xpnah plak sbb da biase minum Milo. huhuuuu..

coklat menggemukkan? anis not sure.. tp anis makan coklat setiap hari tak menggemukkan pun? maybe, tengok pada sesetengah antibody orang kot.. maybe, hahaa..

Abg Is said...

Panggil serbuk coklat, pasal Milo tu brand.

Hek3

eimah siti said...

milo tu mmg feveret cik siti jugak....dahulu kini dan selamanya ^^

arnissa said...

Yup..yupp..sedap kan? Tiap hari nk minum milo.hihiii..milo ais pn sedap..hihii

arnissa said...

Serbuk coklat? Pnggil serbuk coklat jer ae? Sedap x? Serbuk cklat yang buat kek tuh anis tau lar.hihii

Abg Is said...

@arnissa

Minuman bercoklat, silap2..
Muhahahahahaha...

Izara4eva™ said...

sedap kan ratah milo.. hehehe

arnissa said...

Yak boktam..silap.huhuu..ooo,minuman bercoklat ghupa nyerr..hihii

arnissa said...

A'aahh ara..sedap sangat.smlm bru ratah 1 cawan sambil goreng ayam.huhuu.nsib xkna mrah.hahaa

Maria Menado~ said...

kite pon suke ratah milo.. kihkih.

milo 3in1 wajib ade di hostel tapi di rumah kite suka buat sendiri.. sebab letak susu sikit, milo banyak.. nyummy.~

arnissa said...

Aehh..maria mkn dgn susu apew? Susu tepung ae? Sedapp kew?anis xminum susu tpung.huhuuu..

Rozita abd rahman said...

salam kenal,

meh join GA saya pulak kat sini...

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2012/12/contest-cerita-ita-genap-5-tahun.html

tenku butang said...

singgah disini .. n follow sekali.. do follow me back yea.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved by arnissastory.blogspot.com