Saturday, July 14, 2012

Da Masuk Bengkel

assalamualaikum..


Pada 12 hb Julai baru niew yakni hari khamis, bermula lar era kepenatan yang terlampau bagi anis. muehehee.. why? sebab nyer kan, anis da masuk bengkel. so, projek coffee pot tuk sem niew memang teramat menguji ketahanan mental dan fizikal anis.


yela, bukan senang nak ketuk copper ( logam sekeping ) menjadi bentuk pot yang didesign sendiri. hohoooo.. memang penat..




lau korang nak tau cara-cara nak menghasilkan pot niew, bile da siap baru anis update owkay. huuuhu..


ape-ape pun, tetibe masuk bengkel mengejut hari tuh sampai kan abis kaki dan tangan kanan kejang disebabkan tekanan semasa mengetuk kot. malam tuh plak time duk mengurut tangan buh minyak mustika yang xberapa nak panas, maklumlah ubat da nak xpired. time genting cam niew baru terpikir nak carik ubat. mueheehe.. baru terperasaan tangan bengkak upenyer.


patut lar sakit kan. malam tuh tido lam keadaan terseksa. menanggung sakit yang amat. Ya Allah, jika ini ujian yang kau berikan padaku, aku redha. dan akhir nyer anis tertido ntah kul bape. huuuuhu..


bile da sedar pagi esok.. Ya Allah, alhamdulillah aku bersyukur padaMu. tangan da xsakit dan xbengkak. nasib baik, allah mengabulkan doaku. amin Ya rabbal al amin. esok, hari ahad kene g bengkel tuk sambung kije mengetuk logam tadi sampai menjadi pot.


so, wish me luck ya. hope pot anis xde ape-ape kejadian yang xmengizinkan. cam semester 3 ase anis wat mug. duk asyik ketuklogam tuh xperasan yang logam tuh da crack. huaaaaaaaaaaaaaaahh.. memang menangis lar.. da lar logam tuh subsidi, sikit sorang jer yang dapat. huhuuu.. insyaallah, mintak dijauhkan.. amin.


dan yang paling- menguji ketahanan mental dan fizikal ku bile, bulan Ramadhan bakal menjelma. Ya Allah, permudahkan lah segala urusanku.. bukan senang nak ketuk bende alah tuh time Ramadhan dan dalam bengkel yang panas tuh. Ya Allah, kuatkan hambaMu ini .. amin..





♥ suka x? LIKE ae ♥


Like My Blog Fanpage

2 comments:

ikien eliaes said...

kuatkan semangat ye....cayookk...do the best k...:)

arnissa said...

insyaallah.. thnks yunk.. amin.. :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved by arnissastory.blogspot.com