Friday, January 13, 2012

1st trip to ----------> kL ( 6 Jan 2012 )

assalamualaikumm..

owkay .. ai niew anis nak update sal trip baru2 niew . semua students pat 4 dan pat 5 department fine metal jer yang mengikuti trip niew bersama 4 orang lecturer pengiring. hope sudi lar tengok ae . sowie , lambat updates . korang paham2 lar ae .

let's start it ..

6 Jan 2012 :

first off all kitorang berkumpul di Medan Ilmu pada kul 8.30 . pada kul 9 pagi baru lar kitorang bertolak ke destinasi yang hendak dituju . cam biase lar kan , mesti adew nyer berhenti kat mana2 tuk makan and melabur . kehkehkeh .. banyak jugak tempat yang kitorang benti rehat , makan . tapi anis sempat snap 1 tempat jer bab mase niew xbape nak sihat . selesema .. cian doe .




owkay .. niew hentian R&R Gua Musang . luas dan selesa lar jugak .

then , kitorang teruskan perjalanan dan sampai ke destinasi pada pukul 7 malam . kitorang menetap di apartment Delta .




sepatut nyer , bilik niew hanya tuk 2 orang jer . tapi .. tapi kan kitorang kene berkongsi 1 bilik 3 orang coz adew masalah yang tidak dapat dielakkan . so , terpaksa lar rapat2 kan katil . xpew lar , yang penting selesa , adew aircond . hikhikhik ..

rehat2 jap , mandi , and da buat apew yang patut .. kitorang pun keluar makan . lapar doe .. restoran pilihan kami di restoran ayam penyet jawa kat seksyen 7 . malam 1st niew kitorang xtivity bebas . masing2 buat xtivity sendiri . so , anis kuar dengan k'mady , lin , k'mady and kazen k'mady .




niew k'ila dan saya .. nampak x bagroud kat belakang tuh ? ayam penyet kan ? hehee .. saje nak gtau bab xsempat nak snap gambar depan restoran .




niew lak lin dan k'mady . sowie lar , gambar nasi ayam penyet xsempat jugak nak snap coz da lapar sesangat . haruman ayam penyet yang harum juga penyebab air liur kami meleleh2 . hikhik .. tipu jer .

tapiii .. tapii kan , sambal nyer tersannngggggggat sangat lar pedas , sampai meleleh2 air mata anis niew . waduh2 , xtahan pedas si .nak makan sangat kan .. padan muka . hahaa .. nasi ayam penyet tadi hanya RM 9.50 . nanti pakat g belaka ae di seksyen 7 dekat nga kFc .

da ciap mentadarah , kitorang pun mendukung lar perut kitorang niew untuk balik . da lewat sangat da . time u-turn depan i-city , alamak .. durian !! adew kedai durian lar !! haaaaa .. apa lagi , berhenti lar kan . favourite tuh , nasib baek kitorang sama citarasa , makan durian .

walaupun lewat da , tapi kitorang berhenti makan jugak coz k'mady da lama kempunan kan buah durian niew . raja segala buah tuh . rugi sape yang xmakan tau .. kitorang amik durian yang kecik jer . tapi , xdew lar kecik sangat kan .. 5 biji RM 10 . k'madi belanja ooooo . alhamdulillah .. kehkeh .




pedulikan kulit durian itu . heheee . da ciap makan2 , kitorang pun balik ke apartment . kazen k'mady da lewat nak antar asgment die . cian lak tengok die , terpaksa layan kerenah kitorang niew . heheee ..

orait .. tamat suda 1st day trip kitorang . nantikan 2nd day anis kat kL ya ..

daaaa .. ^_^



♥ suka x? LIKE ae ♥


Like My Blog Fanpage

4 comments:

ikien lurf said...

untunglaa...dapat makan durian...hahahahaaa....

zOeY zAu YaH said...

sedapnya ayam penyet..=)

arnissa said...

siesly, sedap sgt2, durian tuh. kuning jer..

weee.. mlm tuh xley tdo, pnas, hahaaa.. nasib adew aircond

arnissa said...

yess...

sedap, pedasssssss sgt2. menangis2 anis mkn ayam penyet nga sambal tuh.. hha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved by arnissastory.blogspot.com