Friday, March 22, 2013

Bahasa Jepun

Assalamualaikum dan Salam Jumaat..

Ohayo gozaimasu.. 0-genki desu ka? haaa, jawab cepat, jawab. he he.. ecece ceeehh, amboi.. kemain lagi kau anis. propa jer lebih.. he he he. actually pagi nie anis ade kelas Mix media dengan Puan Saadiah.

tetibe lak kelas dibatalkan sebab Puan ade meeting. kelas photo disebelah petang pun dibatalkan jugak. busy bebenor lecture kat Shah Alam nie. tak same dengan lecturer kat Machang. aeh, aeh.. bley pulak nak main banding gitu ae anis? sekeh baru tau..

disebab kan da bangun mandi, tak kan nak sambung tido kan. tergerak pulak hati nie nak belek-belek buku Jepun. untuk degreee level, kitorang diwajibkan untuk amik subject third language.

so, anis pilih bahasa Jepun jer sebab da lame nak belajar bahasa Jepun nie. mane tau nanti boley pegi holiday or lawatan ke Jepun, tak payah da susah-susah nak belajar kan.





haaaa, nampak tak tuh siap highlight warne biru bagai. pedulikan tulisan anis yang comel lagi kiut tuh kae.. susah jugak nak hafal semua nie. da lame peram otak nie dari membaca lepas pada habis diploma baru nie.

hmm.. cam ner nak bagi kuatkan ingatan ae disamping bace doa tuk kuat ingatan? Jus kurma dan Jus delima, kismis? kena google balik.. he he he





Nie buku Jepun untuk this semester Nihongo 1. buku nie harga RM 14 tak silap. mula nyer nak beli dengan senior. tapi ade seorang hamba Allah nie berbaik hati pulak belikan. -_-'

terima kasih awak.. dalam buku nie ade latihan dan juga translate ayat English - Jepun. buat mase nie cuma boley hafal ayat yang pendek-pendek jer. kena banyak buat latihan dan faham mksud sesuatu ayat tersebut, baru lar tak terketar-ketar, terbelit-belit lidah time kena soal dengan lecturer.. -_-'




yang nie pulak kamus Jepun yang anis beli sendiri kat kedai buku Seksyen 7. kecik molek jer buku nie, harga RM 6 sahaja. hari tuh ade jumpa kamus Jepun dekat kedai Popular dekat Jusco Eon Bukit Raja. harga lam RM 20 kot, isi dalam nyer bagus cuma mase tuh tak dapat Baucer buku lagi. he he he..

kamus nie pun da owkay, cume nak timba ilmu nie memerlukan pengorbanan kan. tak kira lar wang ringgit ke, mase ke. then, yang penting bukan tuk orang lain, tapi tuk diri sendiri jugak.

Pada Kakak, Abang, Mak cik, Pak cik, Puan, Cik yang da fasih berbahasa Jepun nie.. tolong saya budak baru belajar. ade salah tolong tunjukkan yer.. kita sama-sama belajar dan menuntut ilmu. In Shaa Allah, ilmu yang ade akan bertambah dan diredhai..

p/s : kelaparan, tak tahan sangat.. :')


♥ suka x? LIKE ae ♥


Like My Blog Fanpage

6 comments:

Abg Is said...

akukeciwa = saya kecewa

kat machang, kampus atas bukit dan takde shoping komplex, yang ada mini market atau pasaraya biase2. Cuba buat maca kat SA, kompem lac tak lekat duduk, kiv semua kelas sebab nak pergi melepak.. :D

arnissa said...

@Abg Is hahahaaaaa.. tp duk machang ag best tau.. save bujet.. hehheee

Abg Is said...

mari la pindah machang.. boleh ajak melepak kat PKT..

:D

arnissa said...

kalau lar boley pindah.. huhuuu...

nur hidayah isa said...

bestnye belajar bahasa asing. hehehe. i love japanese language..

arnissa said...

Siesly bestt.... try lar. tmbah lagi time ckp guna bhasa jepun..

memang best, trhibur.. hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved by arnissastory.blogspot.com